Cursul Tehnologii Web Modulul 1 este dedicat elevilor de liceu si studentilor.

Tehnologiile studiate sunt xhtml, css, javascript , sql , php


Cursul este alcatuit din 8 sedinte:
  1. bazele web si html
  2. html avansat
  3. bazele css
  4. css avansat si javascript
  5. sql si mysql
  6. bazele php
  7. php intermediar
  8. managementul proiectelor

Fiecare sedinta va dura aprox. 3 ore si va avea o parte teoretic de 1:20 , urmata de o pauza de 10 min si in final o parte practica de 1:30.

La partea practica fiecare cursant va lucra individual pe un calculator.

Dupa fiecare sedinta se va da o tema de casa de 10-15 mici probleme practice aferente notiunilor teoretice studiate.Temele trebuie facut pana la urmatoarea sedinta. in proportie mai mare de 50%.

Acestea vor fi corectate in timpul saptamanii de catre instructor. In cazul in care rezolvarea unei probleme era gresita, aceasta trebuie refacuta. Greseala se va semnala de catre instructor dupa corectarea temei. O tema poate fi refacuta de oricate ori.

Pe parcursul cursului se vor da 5 teste grila de 20-40 de intrebari din tehnologiile mai sus mentionate. Testele vor fi anuntate din timp si nu pot fi refacute.

Scopul cursului este de a oferii o baza teoretica pentru tehnologiile mai sus mentionate dar mai important , de a dezvolta deprinderile tehnice necesare utilizarii lor.

Dupa cele 8 sedinte, optional cursantii pot face un proiect folosind tehnologiile invatate. Tema este la alegere libera ,iar in partea practica de la sedinta 8 se va face brainstorming pe baza temelor propuse de cursanti.Proiectul va trebui finalizat in ... cateva luni :).

Pana la prezentarea proiectelor se va tine legatura si se va urmari progresul proiectului folosind interfata web a cursului.

Proiectele finalizate vor fi prezentate si jurizate intr-o data stabilita de comun acord asemeni unei sesiuni de comunicari.

Instructor Mihai Oaida