Cursul Tehnologii Web 1 s-a desfasurat in toamna anului 2006 , in perioda 20.10.06 - 22.12.06 la Liceul "Grigore Moisil" Timisoara.

Fiecare cursant a primit un Cd ce continea soft-ul open source necesar pentru partea practica a cursului


A fost alcatuit din 8 lectii:
  1. bazele web si html
  2. html avansat
  3. bazele css
  4. css avansat si javascript
  5. sql si mysql
  6. bazele php
  7. php intermediar
  8. managementul proiectelor

Lectii 1-7 erau compuse dintr-o prezentare de aprox. 1 h urmata de o parte practica de 1 h in care se aplicau cunostiintele noi dobandite.

Dupa fiecare lectie cursantii aveau ca si tema de casa intre 10 si 15 mici probleme pana la urmatoarea lectie. Temele de casa se postau online pe interfata web si erau corectate de intructor. In cazul in care rezolvarea unei probleme era gresita, trebuia refacuta. Gresela se semnala de catre instructor dupa corectarea temei.O tema putea fi refacuta de oricate ori este nevoie.

Pe parcursul cursului s-au dat 5 teste grila de 20-40 de intrebari din urmatoarele tehnologii : html ,css , javascript ,sql si php.

Lectia 8 a constat intr-o prezentare de 1.5 h despre modul in care trebuie inceput , organizat si scris un proiect web.

Dupa aceste 8 sedinte cursantii aveau posibilitatea sa faca un proiect care le-ar putea mari nota finala.(Proiectul nu era obligatoriu) Dupa lectia 8 s-a facut un brainstorming in legatura cu temele si continutul proiectelor.

Pana la prezentarea proiectului s-a pastrat legatura dintre cursanti si instructor prin intermediul forumului din interfata web dedicata cursului. Dupa cateva luni de zile (mai exact la inceputul lui martie) 7 cursanti din 15 si-au prezentat proiectele realizate.Proiectele au fost jurizate asemeni unei sesiuni de comunicari.

Instructor Mihai Oaida